måndag 29 april 2013

De små odjuren har vaknat

Förra veckan plockade jag årets första fästing på Täppas, så nu är det dags att börja fundera över vad jag ska göra åt de där svarta små odjuren.

"Giftpreparaten" känns inte aktuella (jag är dock inte helt emot dem så länge hunden tål. Tänk t.ex. i skärgården där det kryllar av fästingar...). Jag hade Frontline på Täppas de första åren men han fick ju massa fästingar ändå. Ok, de dog när de bet sig fast men har inte smittan hunnit sprida sig ändå kan man ju fundera över?? Sen vet jag så jäkla många dvärgschnauzrar som börjat vingla och fått epileptiska anfall. Och så måste jag ju faktiskt bada Täppas en gång/vecka eller iaf varannan vecka under sommaren eftersom han inte tål pollen. Då försvinner ju effekten och jag har för mig att man inte får fylla på oftare än var fjärde vecka...

Det jag tycker fungerat bäst var ett örthalsband och en örtspray, det var otroligt få fästingar han hade under de åren. Men inte heller det vågar jag använda nu p.g.a. allergin.

Sen finns det ju bärnstenshalsband, brickor med magnetfält, medaljonger mm. som ska fungera. Det kanske låter lite småflummigt men de verkar ju fungera väldigt bra på vissa och mindre bra på andra.

Har ni något mirakeltips (typ ett sprillans nytt vaccin...) får ni gärna höra av er! Och är det någon som har tips på hur man håller mygg borta från hunden vill jag veta det med =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Har lite samma problem...

Cain vågar man ju knappt andas på i nuläget för allergiutredningen och annat "kul" (men magproblemen börjar bli lite bättre, han äter Purina HA i nuläget)...

Sookie äääälskade att bada i somras, inte simma så mycket (hoppas de ska simmas mer i år) men plaska runt och busa.

De måste tvättas ofta med "tvål" och smörjas etc. eftersom de ju är nakna...

Vad har man då för fästingmedel när man inte vill ha nervgift och annat läskigt på... de ofta badas och barn (syrrornas etc.) finns runt dem...

Vad var det för märke på örthalsband/spray som du använde? Luktade de starkt (testade någon variant en gång på Cain och jag fick migrän direkt, det luktade starkt av typ citron eller liknande = kastades i soporna inom typ. 5 sekunder)och finns de att köpa nu?

Ha det bra! Hoppas vi ses på någon kurs snart... börjar ju lugna ner sig lite med Cain nu...

Med vänlig hälsning/Marie, Cain och Sookie

Susann sa...

Så även Cain knaprar "sojapuffar", trevligt ;) Täppas mår ju prima på det fodret så hoppas det funkar i längden på Cain också!

Jag TROR märket var "beaphar" eller nåt i den stilen, de hade flera och jag valde utan gift (för en del örthalsband har ju gift i sig...)Det luktade starkt som nyöppnat men jag brukade hänga ut det för att det skulla lufta några dagar innan användning. Sen märkte man knappt av doften. Vet inte om det finns att köpa nuförtiden...

Vi ses nog framöver, om några veckor kommer höstens kurser ut på hemsidan =)

Anonym sa...

Hej igen!

Japp och till min stora förvåning så äter min otroligt kräsna kille med god aptit! Än så länge så mår han ju bättre så håller tummarna.

Ok, tack ska kolla upp det annars kanske jag kan prova ett annat örthalsband och hänga ut = mkt bra tips. Framförallt tänker jag ju på Sookie i nuläget... vet inte vad man vågar göra med Cain...

Ja, hoppas på det, vill så gärna gå någon kurs igen och nu har jag ju lite mer tid eftersom Cain mår bättre. Ska hålla utkik då så jag inte missar allt kul igen :-)

Med vänlig hälsning/Marie och Nakenvovvarna