tisdag 23 april 2013

Hälsouppdatering

Täppas mår verkligen prima just nu =) Sedan han började med sin medicin mot Addison så har det bara blivit bättre och bättre. En naturlig utveckling enligt vetten, att det kan ta tid och att jag fortfarande nu, fem månader efter att medicinen sattes in, fortfarande ser nya små förbättringar. Det kan ta tid att få rätt balans i kroppen igen när han haft brist på ett visst sorts kortison under antagligen väldigt lång tid...
Eftersom Addison förvärrar befintliga sjukdomar så hade vi ju förhopningen att magproblemen nu skulle bli bättre. Det är nog för tidigt att säga något om det ännu, det har ju som sagt bara gått fem månader. MEN, peppar, peppar, magen har iaf inte krånglat minsta lilla på denna tid! Ok, ett litet bakslag var det när han var tvungen att fastas och sövas men det var ju väntat. Det enda jag egentligen märker av hans magproblem just nu är att jag fortfarande inte kan ge för många torrfoderkulor vid träning men det kan jag leva med.

När det gäller hans svarta prickar (som något smarthead trodde var cancer) så håller de på att minska! Ville ju helst slippa medicinera bort dem (inte en medicin till liksom...) så vi ändrade om lite i hans nuvarande medicinering för att hjälpa hans immunförsvar att på egen hand kunna motarbeta prickarna. Det gav resultat ganska snabbt och prickarna är så sakteliga på väg att försvinna!

Inga kommentarer: