onsdag 24 april 2013

Fysuppdatering

I början på mars började ju Täppas träningsprogram inför bikinisäsongen... Nä, snarare fjällvandringssäsongen haha ;) Under mars ökades promenadlängden på men det gick ju bara att gå på plana plogade asfaltsvägar, det var för mycket snö i skogen. Vi pysslade även en hel del med balansövningar inomhus.
Under april har promenadlängden ökats på ännu mer och sedan två veckor tillbaka går det nu även att gå offroad i skogen! Skogen är som ett nöjesfält om man vill fysträna sin hund. På dagens morgonrunda i skogen hanns följande med:
  • Skritta i högt ris (bra att tvingas lyfta ordentligt på benen och använda muskler som annars lätt glöms bort).
  • Gå offroad i alla gångarter.
  • Hoppa upp och ner på stenar, stubbar mm.
  • Balansera på stenar, stubbar, nerfallna träd mm.
  • Klättra brant uppför och brant nerför.
  • Bara gå i motionsspåren och på stigar.
  • Samt diverse nosövningar mest för skojs skull =)
Rundan tog 1,5 tim, lite lagom och han var inte det minsta trött efteråt. Framöver är planen att fortsätta använda skogen mycket och även öka på promenadlängden ytterligare. Missförstå mig inte nu, han skulle kunna gå en tre timmars promenad utan problem men nu pratar jag om de mer genomtänkta promenaderna som ska hjälpa honom bygga upp kondition och muskler.

Nyligen var vi hos hundfysioterapeut Anna Holmgren för att kolla upp att allt står rätt till och allt vara bara bra! Så vi kör på enligt planen och hoppas på första fjällturen någon gång i slutet på juni.

Lite bilder från morgonens runda:

Här har vi gått upp på en höjd (mkt bättre än att ta stigen nedanför) och bakom ligger skogen. 

Balans på liten stubbe. 

En ännu mindre stubbe. Här tyckte Täppas att han bara fick plats med framtassarna men jag ska nog se till att han lyckas balansera med alla fyra framöver. 

Hoppa över nerfallet träd och gå balansgång ovanpå. 

Sträcka på sig i jakten på en godis =)

Den här fuskblomman hittade Täppas, den är min och kvarglömd från bevakningskursen förra våren! Jag brukar gömma den lite dold på patrullstigen, kursarna tror det är en riktig blomma men hunden känner ju såklart doften och matte/husse blir förvånade när hunden hittar något de själva missat =) Täppas krafsade fram den med tassarna och såg väldigt stolt ut ;)

Den här lilla "sötnosen" träffade vi på! 

Inga kommentarer: