lördag 17 augusti 2013

Spårdag

Idag åkte vi till Bogesund där vi mötte upp Viktoria med Kiro och Bella samt Jasmin med den tyska spetsen Nova.
Eftersom flera av hundarna är riktiga gaphalsar så fick det bli ett väldigt pedagogiskt upplägg när vi skulle ta ut hundarna ur bilarna. Vi plockade ut några av de fem hundarna i omgångar så att de fick känna av varandra innan hela gänget tillslut var ute tillsammans.

Vi gick in i skogen och band upp hundarna medans vi la spår (såklart var det alltid en person kvar hos hundarna). Det småregnade och när vi sedan gick på promenad så började det regna ordentligt, varför ska vi alltid ha sån otur med vädret? Efter promenaden gick vi tillbaka till "lägret" och fikade.

Sen var det spårdags och Nova fick sitt livs första viltspår, det såg bra ut =) Kiro fick ett längre spår som han tog sig an med stor iver!

Jasmin & Nova

Kiro med sin klöv
Sen var det dags för Runa, jag hade lagt ett kort personspår till henne. Men hon förstod inte alls vad hon skulle göra. Jag försökte få ner hennes intresse i marken på alla tänkbara sätt men näpp! Provade att gå lite framåt i spåret för att se om hon kom igång av sig själv men nix. Jag vet inte om det var så att hon inte hade nosen påkopplad eller om hon bara inte förstod vad hon skulle lukta efter... eller vad hon skulle göra över huvud taget ;) Vi får göra ett nytt försök imorgon! Hade jag haft henne längre hade jag velat lära in fotdoft här hemma i min hemmagjorda plattform först men nu finns det liksom inte tid för det.

Sen var det dags för Täppas personspår. Lite disträ start sådär, och ganska snart kom en väl trafikerad stig som han skulle undersöka åt båda håll. Dessutom ställde han sig att kissa på stigen, HALLÅ TÄPPAS du jobbar nu!!! Efter lite muttrande från min sida tog han ett skutt ut från stigen rakt på spåret (han visste minsann vart spåret gick den lilla filuren...) och fortsatte uppför slänten. Sista delen gick väldigt bra, och ännu bättre blev det när Viktoria insåg att hon i princip korsat Täppas spår med sitt blodspår, oupps =) Bra jobbat skägget!!

På väg nerför kullen

Viktoria & Bella vid klöven
Efter Bellas spår packade vi ihop och begav oss till bilarna. Väl hemma däckade Runa direkt och sover fortfarande såhär två timmar senare =) 

Ja, hon lever men dagens äventyr tog tydligen på krafterna =)

Inga kommentarer: