söndag 16 mars 2014

Ingen drömstart på säsongen

Kimi kör normalt bra i Australien men årets race kan nog strykas ur minnet. Först stenmuren i kvalet, en 11:e startposition och i själva racet blir han påkörd av Kobayashi redan i första kurvan. Bilen höll tack och lov men blev skadad och obalanserad.

Kobayashi (gröna bilen i mitten) har just kört på Kimi (röda bilen till vänster) och fortsätter sedan rakt in i stackars Massa (vita bilen till höger) som prejas av banan och får sin bil kvaddad. Hjärnceller till Kobayashi efterlyses...
Nu drogs Kimis bil även med diverse andra problem som gjorde den typ okörbar. Det blev tillsut en 8:e plats med några ynka poäng.
Det var bara 14 av 22 bilar som tog sig i mål, de flesta fick bryta med motorfel. Det blir ju så med helt nybyggda bilar, teknik och motorer. Vi lär nog vara inne i halva säsongen innan teamen fått ordning på alla problem.
Svenskhoppet Marcus Eriksson körde helt ok men blev tvungen att bryta just p.g.a. motorn. Någon som imponerade stort var rookien Kevin Magnussen från Danmark. I sitt allra först F1 race kör han som aldrig förr, fightas med de stora namnen om positioner och tar en tredjeplats! Hahaha, han skrev nog F1 historia idag och Danmark lär jubla :) Här har vi någon som kommer vara med att slåss om VM titeln kommande år, det är jag helt övertygad om.

Nu är det bara att ladda om inför Malaysia om två veckor!

Inga kommentarer: