lördag 15 mars 2014

Scuderia Ferrari

Efter en evighetslång väntan är det denna helg säsongsstart i Formel 1! Det är så otroligt många förändringar i år så ingen, verkligen ingen kan förutsäga hur det kommer gå. Framförallt är bilarna helt ombyggda både vad gäller utsida och insida. De har blivit miljövänliga och har en extremt komplicerad hybridmotor som har ett helt annat ljud än det helvetiska dånet som är så typiskt för F1. Men det verkar låta rätt bra ändå =)

Kimi Räikkönen kör ju numera för Ferrari, tillsammans med Fernando Alonso. I teorin är de ett riktigt dreamteam men hur det blir i praktiken återstår att se... Normalt har varje stall en försteförare (som man lägger mer tid på) och en andreförare. Kimi och Alonso är båda högt klassade och Ferrari har därmed två försteförare. Teamet har ju såklart lovat dyrt och heligt att de ska ge båda förare exakt lika förutsättningar. Men det går inte att komma ifrån att Alonso har kört för Ferrari i många, många år nu och han är deras lilla gullegris. Så det var ju inte helt oväntat att hans bil går som klockan medans Kimis bil dras med ständiga tekniska problem... Å andra sidan har Alonso aldrig plockat hem en VM titel åt Ferrari, det gjorde däremot Kimi 2007!

Årets bil - F14 T

Imorse var det kval och eftersom helgens race går i Australien med liiite tidsskillnad var det bara att gå upp tidigt. Hade jag inte vaknat när jag började titta på kvalet så gjorde jag det definitivt när Kimi satte sin bil i stenmuren och så var det kört för hans del. Så kan det gå ;)

I år har vi ju faktiskt en svensk förare i Formel 1, Marcus Ericsson (om någon nu skulle ha missat det för även om man inte är F1 intresserad så tycker jag svensk media har fått typ fnatt när det gäller detta). Marcus är duktig och har kört i klassen under F1 men han kör för ett av de sämsta teamen (Caterham) så räkna inte med några magiska resultat i år. Men han är absolut ett framtidshopp!

Näpp, nu vill jag ha race!!! Kimis tid räckte till 11:e startplats (av 22) så ska han hamna på pallen imorgon lär han få göra en hel del omkörningar. Och framförallt ge fan i stenmuren ;)

Idag är det exakt 71 dagar kvar till Monaco!!!

Inga kommentarer: