söndag 21 juli 2019

Gjendesheim

Hur många fina bilder har man inte sett genom åren från just Gjendesheim? Så även om jag normalt inte i första hand åker till ställen där alla andra är så ville jag ändå se den turkosa Gjendesjön med de omgivande bergen.

En liten miss bara att man endast fick stå 3 timmar med bilen på parkeringen... På tre timmar hinner man inte långt om man ska upp i bergen och ner igen =( Alternativet var att ställa bilen längre bort vid en långtidsparkering och sen ta en shuttle bus till sjön. Atle klarar absolut inte av att åka buss fullproppad med folk. Så det var bara att gilla läget och göra det bästa av de tre timmarna vi hade på oss.

Eftersom det var tidigt på morgonen tömde jag ryggan på onödig vikt som mat mm, vi skulle ändå vara tillbaka vid bilen innan lunch. Med lättare ryggsäck skulle vi komma högre upp på den tid vi hade.
Det var väldigt mycket folk som skulle med båten över sjön och inte lika många som började knata uppåt. Men det gjorde vi i en rasande fart för att hinna så högt som möjligt innan det var dags att vända ner igen. Speedhiking ;)

Utsikten var mäktig! Tyvärr lyckas inte min kamera fånga den turkosa färgen på vattnet men ni får tänka er den färgen på bilderna istället.

Vi hann hyfsat högt ändå!
Lilla, lilla Atle i stora, stora Jotunheimen =)


Tre timmar gick snabbt och med facit i hand var det inte hysteriskt långt att gå från långtidsparkeringen så den varianten finns också. Lägger det på minnet inför framtiden. Hade ju massa tid kvar av dagen så vi tog en bilsightseeing söderut över Valdresflya och ner till Bygdin innan vi vände. Stannade till vid ett naturreservat för att gå en prommis och Atle passade på att bada. 
Tillbaka i stugan blev det planering inför nästa dag.

Inga kommentarer: