onsdag 10 juli 2019

Norge - del 4

Onsdag och vi vaknar upp till... regn hahaha! Och en satans vind. Åååkej... Tar bilen till Mysuseter för väl på plats fanns sedan två olika valmöjligheter, en kortare led längs en fors eller en betydligt längre in till Rondvassbu. När vi var framme hade det typ slutat regna men temperaturen var runt nollan och det blåste sååå kallt. Det fick bli den kortare leden längs Spranget och Store Ula. Forsen var fin men man såg inte jättemycket av de höga bergen i fjärran. De var dolda i dimma. En dimma som när den närmade sig visade sig vara... snöbyar! Snö och små sylvassa iskristaller som piskade i ansiktet. Det var visserligen juli men det kändes mer som nov/dec och glögg med lussebulle hade suttit fint! Det var extremt konstigt ljus den här dagen så bilderna blev lite konstiga.


   


Juli eller november? Lite kul är det för jag har bönat och bett att årets vandringssäsong inte ska bli lika varm som förra årets. Gud hör bön kan man väl lugnt säga... Aldrig är man nöjd =)

Käkade lunch i Mysuseter och vi var inte alls iakttagna...

På eftemiddagen blev det lite spaning i Otta, den närmsta staden nere i Gudbrandsdalen. Den låg fint omgiven av den turkosa älven. På kvällen var det bättre väder så då fick det bli en liten topptur från stugan till Haukberget! Minns inte höjden men i nivå med Städjan (Idre). Det fanns många toppar kring stugan, hade man bara haft all tid i världen hade man kunnat beta av fler =)


Ibland hittar man lite udda larver..

Väl tillbaka blev det planering av nästföljande dags topptur, högre än Elgåhogna är ju nästa mål och det skulle det bli nu!

Inga kommentarer: