fredag 12 juli 2019

Norge - del 6

Sista dagen var det tänkt att den jäkla toppen skulle bockas av men nope, det blåste för mycket och för kallt. Men det blev ändå en rätt lång vandring inte långt från stugan.

Har under veckan inte sett en enda ren men desto fler får som går omkring precis överallt.
Efter en vecka var det sen dags att åka hem. Vi hade väl inte direkt haft vädret på vår sida men det hade faktiskt varit ännu värre om det varit 25 grader, sol och vindstilla, då hade det inte gått att gå alls. Och när jag kikat runt lite nu i efterhand verkar det ha varit skitväder lite överallt, oavsett var i Norska eller Svenska fjällen man vandrat.
Men nu har jag lite bättre koll på Rondane och några ställen står kvar på önskelistan som t.ex. Rondvassbu och Björnhollia. Och Dörålsetern vill jag tillbaka till för att gå mer i. Det finns egentligen hur mycket som helst att upptäcka... Och det är aldrig fel att bo en vecka på kalfjället =)

På hemvägen kunde jag inte låta bli att springa in på en Coop och se om de hade Atles torkade fisk. Köpte upp hela lagret =) Hela stora torkade fiskar som bara är skurna rakt av, allt är kvar med skinn och grejer. Enligt Atle finns det inte mycket som kan slå detta, det skulle möjligtvis vara färska räkor från Smögen och en jordgubbe på det ;) Och det här hittar man alltså på en vanlig Coop i Norge?!?


Då var Norgeäventyret slut för denna gång. Men semestern fortsätter!

Inga kommentarer: