måndag 8 juli 2019

Norge - del 1

Nu är vi hemma från en vandringsvecka i Norge! Har alltid velat vandra där men av olika anledningar har det aldrig fungerat förrän nu. Norge har så mycket häftigare natur jämfört med Sverige och framför allt är hundar välkomna precis överallt. I norra Sverige blir man jäkligt begränsad i var man kan gå om man ska ha hund med.
Delar upp berättelsen i flera delar, inte för att jag nödvändigtvis känner att jag måste berätta om precis allt men det är kul att för egen del gå tillbaka och titta i efterhand.

Vi anlände lördag kväll (alltså hur lång tid kan det ta att åka bil på norska vägar???) och efter att ha snirklat oss upp längs zickzackande alpvägar där fåren går överallt så var vi till slut framme. Vi bodde i ett litet område med Säterstugor på kalfjället, precis på gränsen till Rondane Nationalpark. Tog en kvällspromenad i området och semestern invigdes såklart med Champagne! Det här skulle sen visa sig vara den enda dagen med behaglig temperatur...


Utsikt från stugan


Hittade en liten fors alldeles i närheten!


På söndagen vaknade vi upp till ösregn och några få plusgrader men vandras ska det liksom göras ändå! Tog en tur direkt från stugan för att kolla omgivningarna. Lite svårfotat väder så blir bara en bild från den turen. Blev bara 5-6 km men äsch tänkte jag, man kan inte räkna med bra väder en hel vecka. Lika bra att beta av skitvädret direkt ;)

Blöt Atle som ändå knatade på utan protester!

Bara att sätta igång och planera inför nästa dag!

Inga kommentarer: