torsdag 28 juli 2011

Nipfjället



Igår var vi i Idrefjällen, närmare bestämt vid Nipfjället! Det blev en tur som började uppe på fjället för att sedan gå ner i dalen. Där fanns några gamla fäbodar och en stor fjällbäck där Täppas kunde plaska.






Efter lite fika bar det av uppför fjället igen. Den tänkta leden gick inte att hitta så vi kom på en brilljant idé att gå rakt uppför sluttningen. Det såg ju ut som om toppen inte var alltför långt bort. Kruxet var bara att när vi nådde "toppen" och kom över krönet så tornade en ny topp upp sig längre upp... inte jättelockande eftersom benen var aningen möra. När den nya toppen nåddes så fanns ytterligare en ny topp och så höll det på tills vi tillslut var uppe. Blev lite orolig för Täppas del (muskelproblemen), inte helt optimalt med den där ansträngande stigningen. Men jag har "tillstånd" från både vet och hundfysioterapeut att fjällvandra (dagsetapper) och såhär dagen efter märks inget alls så det är ju ett gott tecken!

Väl uppe på fjället dog kamerans batteri som jag typiskt nog glömt ladda. Hur som helst var det dags för lunch med utsikt över Städjan som kommer bli nästa sommars projekt! Upp på toppen... känner redan hur benen protesterar. Vi får nog träna lite innan =)


Inga kommentarer: