måndag 14 oktober 2013

Helgen

Har jobbat hela helgen och vilken tur vi haft med vädret! Lör-sön var det avslutning på spårkursen och med på kursen var whippet, rottweiler och aussie. Det var första gången jag hade en spårkurs där deltagarna fick välja mellan viltspår eller personspår, annars brukar jag alltid ha de kurserna skiljda. Men jag tycker att det fungerade bra, spårtekniken är ju densamma oavsett vilken typ av spår det handlar om och varje spår anpassas ju ändå till den hund som ska gå spåret.

Det är kul att se framstegen sedan första kurstillfället, nu börjar de bli riktigt duktiga, hundarna vet vad det handlar om och förarna vet hur det ska lösa problem som kan uppstå, de har även börjat läsa sina hundar i spåren mm.
Häftigast att se för mig var nog den äldre rottweilern som vid kursens början aldrig spårat och i ärlighetens namn inte var särskilt intresserad heller =) Men intresset har stegvis ökat det var så kul att se den här hunden i de övningar som handlade om noggrannhet och spårupptag. Till en början gick det inte alls det här med riktningsbestämning av spåret men efter några upprepade övningar trillade poletten ner. Matte visade spåret, hunden körde ner nosen och började lukta. Hon stod helt stilla och luktade först till vänster, sedan till höger och sen funderade hon lite innan hon gick iväg till vänster vilket var rätt håll! Hon gick med bestämda kliv "kom nu matte hitåt ska vi"! Föremålen hittade hon utan problem.

Tekla (som även var tvungen att rulla sig av glädje när hon hittade sina föremål haha)

Det är inte lätt att vara en frusen whippet en kylig morgon i skogen!
I lördags var det även aktiveringspromenad och Täpp fick följa med och visa lite övningar. Andra raser var chihuahua, jaktlabbe, storpudel och en blandis med många olika raser i sig.

Lilla Polly är inte mkt större än en termos men hon är en riktig artbetsmaskin och har gått kurs i allt från vardagslydnad till kantarellsök, cirkuskonster mm. I lördags briljerade hon när hon kombinerade balans på stubbe medans hon snurrade runt åt olika håll =)

Täppas är pigg som en lärka så nu är det slut på vilan =) Tror även det börjar bli dags för lite frisering av herren, han är lurvig och rakad (veterinärbesöket) om vartannat så han ser lite lustig ut ;)


Inga kommentarer: